Nyheder

Walk & Talk blev afholdt i går søndag den 28.04

Tak til alle deltagere i Walk & Talk.

Både til gæster, arrangementsgruppen og vores sponsorer, som havde doneret en masse lækre præmier til vores lotteri. Tak for en skøn dag med besøg på Assistens Kirkegård, med kig på træer og buske i blomst, fortælling om Niels Bohr, Søren Kierkegaard og Peter von Sholten og efterfølgende frokost og lotteri – og en masse god snak undervejs. Vi håber at se jer igen.

Det samlede overskud blev på 14.450 kr., som anvendes i Zonta’s internationale indsats mod børneægteskaber.

Walk & Talk arrangeres af Kbh I, Kbh II og Frederiksberg klubberne i fællesskab.

 

Legatoverrækkelse i Zonta Studiefond for Yngre Kvinder

I sin egenskab af formand for legatbestyrelsen overrakte Helle Nebelong i går  – den 8. april – et legat på 35.000 kr. til 32-årige Sofie Sabine Borch Nielsen fra Roskilde.

Sofie er traumesygeplejerske og ambulanceredder på hhv. Rigshospitalets Traumecenter & Akutmodtagelse og hos Falck, Region Sjælland

Hun læser Master i Pre-Hospital Critical Care (PHCC) – som er et deltidsstudie på Universitetet i Stavanger 2018–2022. Legatet skal bruges til at dække rejseudgifter og ophold i forbindelse med studiet.

”Jeg er stadig helt overvældet, – og selvfølgelig virkelig glad, stolt og ikke mindst utrolig taknemmelig for denne støtte. Det kommer til at gøre en kæmpe forskel for mig og min videre uddannelse,” sagde den glade modtager i går aftes ved legatoverrækkelsen i Kildeskovshallen i forbindelse med Zonta København II’s årlige generalforsamling.

Zonta Walk & Talk den 28. april – forårstur i Kbh.

Zonta Walk & Talk den 28. april 2019 kl. 10.00-14.30.
Kom med når vi igen skal ud og opleve i en god sags tjeneste.
 
Vi besøger Assistens Kirkegård og ser kirsebærtræer i blomst. Vi hører om og besøger Søren Kierkegaard, Peter von Scholten og Niels Bohr’s gravsteder, spiser frokost hos Gonzo og holder lotteri med en masse flotte præmier.
 
Hele overskuddet fra Zonta Walk & Talk går til kampen mod børneægteskaber.
Piger og kvinder overalt i verden bør have ret til at bestemme over deres eget liv og krop. Mere end 700 millioner af verdens nulevende kvinder blev gift som børn. Internationalt har verdens lande i forbindelse med FN’s verdensmål forpligtet sig til at udrydde børneægteskaber inden 2030.
Læs mere og køb billetter på zontabilletten.dk
 
Vi håber, du har lyst til at deltage, så vi kan blive rigtig mange på tur den 28.april.

Foredrag ved Ellen Margrethe Løj – Danmarks højst placerede dansker i FN-systemet nogensinde

Zonta International fylder 100 år. I den anledning inviterer Zonta Kbh I, II, III og Frederiksberg til foredrag med Ellen Margrethe Løj.

Ellen Margrethe Løj er en diplomat med et ganske imponerende CV. Den 11. februar 2019 har hun lovet at berette om sit fantastiske liv og mere end 40 års lange karriere i Udenrigsministeriet.

Ellen Margrethe Løj er cand.polit. og æresalumne fra Københavns Universitet. I sit arbedsmæssige virke har aftenens foredragsholder, blandt andet med titel af Special Representative of the Secretary General, været leder af FN’s samlede fredsbevarende indsats i henholdsvis Syd Sudan og Liberia, hvor det lykkedes FN-missionen at opretholde freden efter en yderst bestialsk borgerkrig.

Læs mere i invitationen her. 

Medlemmer af Kbh II tilmelder sig på sædvanlig vis (til Susi Alsfelt).  Øvrige kan tilmelde sig på zontabilletten.dk

Zonta siger nej til børneægteskaber

Zonta gennemfører i øjeblikket en verdensomspændende kampagne på de sociale medier for at skabe opmærksomhed om det store problem, som børneægteskaber er over alt i verden.

Vi håber, du vil være med til at skabe opmærksomhed ved at like og dele Zonta’s indslag på de sociale medier. Lige nu finder du dem på Zonta’s faceboksider.

Du er også meget velkommen til at kopiere billedet her ved nyheden og slå den op på din egen facebokside – eller andre sociale medier, som du bruger.

Zonta siger nej til børneægteskaber

Zonta gennemfører i øjeblikket en verdensomspændende kampagne på de sociale medier for at skabe opmærksomhed om det store problem, som børneægteskaber er over alt i verden.

Vi håber, du vil være med til at skabe opmærksomhed ved at like og dele Zonta’s indslag på de sociale medier. Lige nu finder du dem på Zonta’s faceboksider.

Du er også meget velkommen til at kopiere billedet her ved nyheden og slå den op på din egen facebokside – eller andre sociale medier, som du bruger.

Anderledes loppemarked

Et loppemarked i en privat have i første række til vandet.

Zonta står bag arrangementet, og overskuddet går ubeskåret til Mødrehjælpen

 

Der er ryddet op i gemmerne, og mange gode ting er dukket op. Zontas medlemmer har i lighed med mange andre erfaret, at ens tøj kan krybe, mens det hænger i skabet. Andre har oplevet, at nyindkøbt tøj skifter farve på vej hjem fra butikken.

Når det store hus skal skiftes ud med en mindre lejlighed – når to personer med fuld oppakning vil flytte sammen – når børnene vokser fra tøj og legetøj – når der pludselig skal være plads til arvestykkerne – ja i mange situationer kan det knibe med at få plads til og mulighed for at udnytte alle de gode ting.

Mange af disse spændende elementer udbydes nu på et loppemarked, hvor et af Zontas medlemmer lægger have til.

En pels fra Birger Christensen – poser til støvsugeren – krystalglas – gode bøger – billeder mm og masser af tøj. Kom og kig.

Der kan købes kaffe og hjemmebagt kage. Der er også mulighed for et forfriskende havbad.

 

Loppemarkedet finder sted søndag den 24.september kl. 11 – 14.

Sted: Niels Pedersens Vej nr. 1 i Greve

 

Nærmere oplysning om arrangementet hos

Anne-Dorte Corell Hoven

adch@tdc.dk tlf 70253667

 

Udskiftning i Køge Zontas bestyrelse

En bestyrelsespost hos Zonta varer i 2 år, undtagen kassereren, der beholder opgaven i 4 år.
Dette gælder både nationalt og internationalt.
Nu er det så tid til nye kvinder i ledelsen. Hella Helvig Jensen overtager formandsposten efter Krista Ruby.
Ny i bestyrelsen er Anne-Dorte Correl Hoven, som er næstformand og Hanne Søe, der vil varetage opgaven som sekretær. På de øvrige poster fortsætter Else Marie Larsen som kasserer og Jeanne Mathiesen som klubmester. Trine Nybjerg Klockman forlader bestyrelsen sammen med Krista Ruby, men de fortsætter begge som medlemmer i klubben.

Zonta i Køge har i det forløbne Zonta år givet næsten 40 000 kr. til Mødrehjælpen i Køge. Pengene er tjent dels ved salg af gule roser i forbindelse med Kvindernes Internationale Dag den 8. marts, hvilket efterhånden er en mangeårig tradition. Den anden indtægt kom ved et musikarrangement med Peter Vesth og Kristian Rusbjerg.
Desuden har Zonta søgt og er blevet tilgodeset af Carlsen-Langes legat, som er indstiftet af Gl Kjøgegaard. Pengene gik til Krisecentret for voldsramte kvinder, Hegnetslund. Dette gør det muligt for Krisecentret at arrangere møder med tidligere og nuværende beboere på krisecentret.

Krista Ruby udtaler, at hun er meget taknemmelig for den måde, Zonta bliver tilgodeset i lokalområdet, dels ved, at nogle køber roser, andre støtter i form af sponsorater og flere virksomheder har lukket deres døre op for os, så vi på den måde har fået en god ekstra viden om Køges erhvervsliv.

Hella Helvig Jensen vil i sin formandsperiode forsøge at sætte flere aktiviteter i gang. Det skulle gerne medvirke til at Zonta og dens gode formål bliver kendt af alle. Hella Helvig Jensen siger, at vi altid kan bruge flere powerkvinder i klubben. Med flere hænder, kan vi skaffe flere midler, som uddeles lokalt eller til Zontas flotte internationale projekter. Så hvis man er interesse i yderligere information kan man sende en e-mail til koegezonta@gmail.com eller finde os på Facebook.

Walk & Talk i Frederiksberg Have

Kom og gå med og støt samtidig en god sag.

Alle er velkomne. Tag venner, veninder og familien under armen til en hyggelig gåtur.

Kbh I, Kbh II, Kbh III og Frederiksberg arrangerer i fællesskab rundvisning på Frederiksberg Slot, gåtur i Frederiksberg Have og efterfølgende frokost i M. G. Petersens Familiehave.

Dagen indledes af Frederiksbergs borgmester Jørgen Glenthøj, ligesom en række kendte personer bakker op om arrangementet.

Overskuddet går til Mercy Ships.

Det hele foregår den 27. august fra kl. 10.30. Læs mere her. Eller gå direkte til Zontabilletten.dk, hvor du kan købe billetter og læse mere om programmet.

Vi glæder os til at se rigtig mange på dagen.

Køb roser og støt Zontas projekter

Zonta Danmark har indgået aftale med Knud Pedersens Planteskole om salg af den gule Zonta Rose. For hver solgt rose til alle kunder i Danmark og EU får Zonta 30 % i provision.

Zonta Rosen er en smuk, stærk gul, blomsterrig og sund rose. Blomsterne er halvfyldte til fyldte. Løvet, som er mørkt og blankt, står smukt til de gule blomster.

Salget formidles gennem webshoppen på  www.rosenposten.dk. Her kan du se billeder og få flere oplysninger. På forsiden af www.rosenposten.dk søges “Zonta” (nederst i venstre side i den grønne ramme). Så kommer Zonta rosens navn frem. Klik på det og beskrivelse og foto følger. 

Pris pr. ”ZONTA” rosenplante: 68 kr.
Forsendelse, pakning og emballage: 96 kr.
Betaling: Inden 8 dage iflg. faktura

Spørgsmål til Zonta Rosenprojektet: Kontakt Inge-Lise Søbjerg Tel. (+45) 28 69 40 68 – soebjerg@oncable.dk